Wat doe je tijdens een ACT training

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

De laatste jaren is er veel internationaal onderzoek geweest naar de werkzaamheid van ACT. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Deze vorm van psychotherapie heeft het accepteren van je psychische klachten als uitgangspunt. Je gaat niet aan de slag met het oplossen van je klachten, maar met het leren omgaan met je gedachten, lichamelijke sensaties en vervelende emoties. Je leert welke waarden voor jou belangrijk zijn en creëert ruimte voor een leven zoals jij dat wenst. Een ACT training legt hiervoor de basis. Wat doe je tijdens zo’n training?

Acceptance and Commitment Therapy-cursus

Tijdens een ACT training leer je dat psychisch en lichamelijk lijden heel erg te maken hebben met de manier waarop iemand omgaat met zijn klachten. Het eigen gedrag draagt gedeeltelijk bij aan de oorzaken van het lijden, aan de impact in het dagelijks leven en aan de instandhouding van de klachten. Je leert in te zien dat er rond de psychische problematiek factoren zijn die om een houding van acceptatie vragen en factoren die je wél zelf kan beïnvloeden door een gedragsverandering. ACT helpt je om te accepteren wat buiten je invloedssfeer ligt en tegelijkertijd zet je je 100% in om je kwaliteit van leven te vergroten.

Toepassing van ACT bij je cliënten

Professionals uit de GGZ, uit de psychosociale hulpverlening en coaches kunnen een ACT-cursus volgen. Hiermee heb je een goede basis voor een toepassing in je eigen praktijk. Bij een Acceptance and Commitment Therapy-cursus krijg je uiteraard theoretische uitleg. Daarnaast zijn er oefeningen waarbij je je bewust wordt van je gedachten en gevoelens. Je leert om ze voor lief te nemen en er bovendien afstand van te nemen. Je bespreekt elke oefening na met een trainer. Een terugkomdag is een goede gelegenheid om met andere cursisten ervaringen te delen die je in de praktijk hebt opgedaan met ACT.

Ervaren trainers

ACT is een behandelmethode die onder meer effectief is bij angst, depressie, verslavingsproblematiek en bij kinderen die vastlopen met disfunctioneel gedrag. Voor een ACT Training voor professionals die met volwassenen en kinderen werken die vastlopen in hun leven kan je bij verschillende organisaties terecht, zoals de Invivo Act Academy. Invivo heeft als ambulante GGZ-instelling ervaren psychologen en psychiaters in dienst. De trainingen en workshops die je bij de Invivo Act Academy kan volgen worden gegeven door trainers die veel praktische ervaring hebben met de toepassing van ACT en Mindfulness.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Mijnagentschapszw
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare