UK Conformity Assessment (UKCA) certificeringsdeadlines zijn uitgesteld tot begin 2023

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Op 24 augustus heeft de Britse regering bekend gemaakt dat de verplichte UKCA-markering voor alle andere producten dan medische hulpmiddelen en IVD’s met een jaar zou worden uitgesteld, tot 1 januariNS, 2023. Een reden is niet gegeven, maar bronnen in de industrie geven aan dat dit komt doordat fabrikanten niet op tijd kunnen voldoen. Dit had kunnen leiden tot ernstige tekorten aan allerlei soorten voorraden als de oorspronkelijke nalevingstermijnen waren gehandhaafd.

Afzonderlijke UKCA-certificeringsvereisten

Hoewel de meeste Britse voorschriften die UKCA-markering vereisen, rechtstreekse kopieën zijn van de productwetgeving van de Europese Unie, is het toch noodzakelijk om een ​​aparte set documentatie te maken. Elk document mag niet langer verwijzen naar EU-wetgeving, maar naar Britse wetgeving. Bovendien heeft de UKCA-markering betrekking op certificaten die zijn uitgegeven door UK Approval Bodies (UKAB), de Britse versie van Notified Bodies. Waar momenteel honderden Notified Bodies zorgen voor CE Mark-certificering voor alle productwetgeving in de EU, moet UKCA-certificering worden gedaan door een beperkt aantal UKAB’s. Aangemelde instanties van de EU zetten lokale dochterondernemingen in Groot-Brittannië op die kunnen optreden als UKAB’s, zodat CE-certificaten versneld kunnen worden omgezet in UKCA-certificaten.

Deadlines van juli 2023 gelden nog steeds voor medische hulpmiddelen op de Britse markt

Voor medische hulpmiddelen en IVD’s is de vereiste voor UKCA-markering nog steeds: 1 juli 2023. Over enkele maanden zal naar verwachting de UKCA-regelgeving van toepassing zijn. Dit geeft de industrie een relatief korte tijd om certificering op te zetten. Ook hier zullen de eisen waarschijnlijk sterk lijken op die in de EU.

Het is duidelijk dat het versnellen van CE-certificaten naar UKCA-certificaten alleen werkt zolang de verschillen tussen de vereisten in de EU en het VK minimaal zijn. Alleen de tijd zal leren of het VK zijn Brexit-vrijheden zal gebruiken om aanzienlijk andere wetgeving te creëren.

Meer informatie over de wettelijke vereisten voor medische hulpmiddelen in het VK en de EU en IVD:

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Mijnagentschapszw
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare