6 medische apparatuur waarvan u waarschijnlijk niet wist dat ze bestonden

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Het medische veld staat vol met apparatuur en technologie waarmee artsen patiënten kunnen onderzoeken en diagnosticeren. Hoewel we veel van deze technologie als vanzelfsprekend beschouwen, bestaan ​​er in de medische wereld veel uitvindingen en apparaten waarvan u waarschijnlijk niets wist. Van bedhoofdeinden tot draagbare opblaasbare telescopen, er is een verscheidenheid aan medische apparatuur waarvan u waarschijnlijk niet wist dat ze bestonden. Hier is een lijst met zes interessante medische apparatuur waarover u zou moeten horen

De op een rolstoel gemonteerde iPad-houder

Deze rolstoelbevestiging bestaat al sinds 2011, maar is nog steeds best gaaf. Het apparaat is ontworpen om kinderen in een rolstoel toegang te geven tot iPads en andere tablets terwijl ze onderweg zijn. De kussenachtige bevestiging wordt aan de achterkant van een rolstoel bevestigd en houdt een iPad of ander tablet op zijn plaats. Met de nieuwe technologie van medische apparatuur afdrukken, bedrukte iPad-houders zijn, naast nog veel meer, nu beschikbaar voor het publiek. Deze bedrukte houder maakt gebruik van dezelfde technologie, maar stelt rolstoelgebruikers in staat om op hun iPad-houders te printen wat ze maar willen. Bovendien kan de iPad-houder worden aangepast aan een rolstoelblad, zodat de gebruiker de perfecte pasvorm kan krijgen.

Draagbare echografie

De draagbare echografie is een klein apparaatje dat om de enkel of de pols van een patiënt kan worden gedragen. Het apparaat stelt patiënten in staat om beelden vanuit hun lichaam te zien, zoals de bloedstroom en andere anatomische structuren. De beelden worden door reflectie gestuurd, waardoor ze op de huid worden geprojecteerd. Patiënten dragen een speciale bril om deze reflectieve beeldvorming goed te laten werken. De draagbare echografie is geweldig voor patiënten die hun gezondheid moeten controleren, maar niet elke keer naar de dokter kunnen gaan als er iets niet klopt. Bovendien kan het apparaat als horloge worden gebruikt, waardoor het voor patiënten gemakkelijker wordt om informatie over zichzelf in de gaten te houden zonder omvangrijke apparatuur te hoeven sjouwen of vreemde kleding te dragen die teveel aandacht zou kunnen trekken.

Vingerpulsoximeter

De vingerpulsoximeter is een klein apparaat dat veel toepassingen heeft voor patiënten die constant hartbewaking nodig hebben of die worden behandeld met zuurstoftherapie via inhalatoren. Dit apparaat wordt op de vingertop van de patiënt geklikt en kan worden gebruikt om de bloeddruk te meten, de polsslag te controleren en een nauwkeurige meting van het zuurstofgehalte in het bloed te geven. De vinger pulsoximeter is klein en licht, zodat het de hele dag of nacht gedragen kan worden zonder hinder voor de patiënt. Bovendien verstoort het apparaat het slaappatroon niet omdat het geen knipperende lampjes of harde geluiden heeft die een vredige slaap kunnen verstoren.

De SmartPill

Deze pil kan door patiënten worden ingeslikt als diagnostisch hulpmiddel voor artsen, waardoor ze de toestand van de patiënt op afstand kunnen volgen. De SmartPill heeft een batterijduur van dertig dagen en kan tot 14 opeenvolgende dagen worden ingenomen, wat lang genoeg is voor de meeste diagnostische procedures. de capsule

registreert de items waar het doorheen gaat, inclusief eventuele afwijkingen gevonden in het spijsverteringsstelsel van de patiënt. De capsules kunnen ook worden gebruikt voor patiënten die een vloeibaar dieet volgen om de voedingsinname te controleren. De SmartPills zijn er in verschillende kleuren en kunnen zelfs gepersonaliseerd worden. De SmartPill kan ook gemakkelijk worden verwijderd als de patiënt een röntgenfoto of een andere diagnostische procedure moet ondergaan.

De scootmobielrolstoel

De scootmobielrolstoel is een driewielig mobiliteitshulpmiddel dat kan worden gebruikt voor korte of lange afstanden, afhankelijk van het comfort van de gebruiker. De scootmobielstoel weegt slechts 22 kilo en wordt aangedreven door lithium-ionbatterijen. Patiënten die deze scootmobielstoel gebruiken, kunnen het apparaat met minimale inspanning verplaatsen en zelfs opstaan ​​tijdens het gebruik. De scootmobielrolstoel is ideaal voor patiënten die korte afstanden moeten afleggen, maar niet het risico willen lopen te vallen bij het gebruik van krukken of een rollator. Dit apparaat is ook zeer geschikt voor patiënten die zich niet alleen kunnen verplaatsen, maar niet ver hoeven te gaan. Het is ook geweldig voor patiënten die herstellende zijn van een heupoperatie of die moeite hebben met het gebruik van krukken.

De inwonende colonoscoop

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit apparaat een alternatief voor de traditionele colonoscopie waarbij tijdens het onderzoek een buisje in de patiënt wordt ingebracht. De verblijfscolonoscoop is ontworpen om onnodige pijn en ongemak tijdens een onderzoek te voorkomen, wat het herstel voor patiënten veel comfortabeler maakt. Het stelt artsen ook in staat om maanden of zelfs jaren na traditionele methoden onderzoeken uit te voeren, wat de kansen voor vroege diagnose van veel ziekten vergroot. De verblijfscolonoscoop is een geweldig alternatief voor de traditionele procedure en biedt patiënten meer vrijheid en comfort tijdens herstel.

Medische apparatuur verandert voortdurend en biedt artsen en patiënten betere technologie voor comfort en diagnose. Het medische veld is een opwindend veld om in te werken vanwege de constante vooruitgang van medische apparaten, inclusief gedrukte apparaten die nu beschikbaar zijn voor het grote publiek. Deze beoordelingen van een paar interessante medische apparatuur zouden u moeten herinneren aan het belang van hoe wetenschap een enorm verschil maakt in ons leven.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Mijnagentschapszw
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare