Singapore HSA heeft bescherming tegen BrakTooth aanbevolen voor aangesloten medische apparaten

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

De Health Sciences Authority (HSA), de Singaporese toezichthouder op de markt voor medische apparaten, heeft aanbevelingen gedaan voor sommige medische apparaten die gebruikmaken van Bluetooth-connectiviteit om te beschermen tegen nieuwe kwetsbaarheden in de cyberbeveiliging.

Volgens een recente alarmeren van de HSA richten de nieuwe kwetsbaarheden, gezamenlijk bekend als “BrakTooth”, zich op verbonden medische apparaten die Bluetooth Link Manager-protocollen bevatten; volgens de toezichthouder zijn ten minste 10 apparaatfabrikanten met producten die Bluetooth Classic-chips gebruiken tot nu toe getroffen.

Een BrakTooth-inbreuk kan hackers of onbevoegde gebruikers toegang geven tot een getroffen apparaat en kritieke functies schaden, waardoor beveiligingspatches van Bluetooth-chipontwikkelaars nodig zijn om te beschermen tegen deze cyberkwetsbaarheden.

Wat beïnvloedde fabrikanten zouden moeten doen in het licht van BrakTooth

De HSA somt verschillende stappen op die fabrikanten van getroffen apparaten die op de markt in Singapore verkrijgbaar zijn, moeten nemen om de risico’s van BrakTooth te beperken.

Ten eerste moeten fabrikanten verwijzen naar de Singapore Computer Emergency Response Team (SingCERT) of de Singapore University of Technology and Design (SUTD) voor bronnen en methoden om te bepalen of hun apparaten worden beïnvloed door de BrakTooth-kwetsbaarheden.

Fabrikanten en belanghebbenden uit de industrie wiens apparaten worden beïnvloed, moeten dan als volgt te werk gaan:

  • Meld beïnvloede medische hulpmiddelen aan HSA;
  • Risicobeoordelingen uitvoeren van kwetsbaarheden met betrekking tot apparaten en hun beoogde gebruik;
  • Ontwikkelen en implementeren van risicobeperkingsplannen totdat apparaten correct kunnen worden gepatcht;
  • Installeer relevante beveiligingspatches zo snel mogelijk;
  • Breng tijdige communicatie tot stand met zorgverleners en gebruikers en doe aanbevelingen voor acties om risico’s voor patiënten en gebruikers te voorkomen of te verminderen.

HSA-functionarissen zullen meer details verstrekken over de kwetsbaarheden van BrakTooth en gerelateerde veiligheidsproblemen met medische hulpmiddelen zodra deze beschikbaar komen.

Aanvullende regelgeving voor medische hulpmiddelen en cyberbeveiliging in Singapore van Emergo door UL:

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Mijnagentschapszw
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare